Lekos dodáva máčacie stroje pre máčanie rôznych cukrovinkárskych a pečivárenských výrobkov do čokoládových hmôt alebo tukovej polevy. Nasledujúce príklady ukazujú niektoré základné typy máčania.

Podmáčanie

Podmáčanie

Celomáčanie

Celomáčanie

Podmáčanie / otáčanie na výstupe z máčacieho stroja

Podmáčanie / otáčanie
na výstupe z máčacieho stroja

Obvodové máčanie

Obvodové máčanie

Všetky súčasné máčacie stroje disponujú minimálne nasledujúcimi kľúčovými vlastnosťami:

  • Horné máčanie
  • Spodné máčanie
  • Ofukovanie, stieracie valce, odchvostovanie
  • Kontrola prostredia vnútri máčacieho stroja
  • Vlastný systém ohrevu a cirkulácie vody pre všetky časti, ktoré sú vyhotovené ako duplikátor, s možnosťou chladenia pre prechod z tzv. nočného do denného režimu
  • Ľahký prechod medzi rozdielnymi typmi máčania alebo medzi máčanými a nemáčanými výrobkami
  • Ľahká zmena nastavení, ľahko nastaviteľné funkčné časti, ktoré ovplyvňujú požadovaný výsledok
  • Vysoká úroveň celkového vyhotovenia
  • Hygienický dizajn

Sme hrdí najmä na dizajn vyberateľnosti a vymeniteľnosti hlavných častí máčacieho stroja pre ľahký prechod medzi rozdielnymi máčacími hmotami alebo medzi máčanými a nemáčanými výrobkami.

Máčacia linka
Máčacia linka
Máčacia linka

Máčacie stroje Lekos majú štandardnú šírku drôteného pásu v rozsahu od 450 do 1500 mm.

Máčacia linka

Ponúkame aj stroje v prevedení pre vysokovýkonné výrobné linky alebo pre projekty, kde špecifikácia výrobku a požadovaný výsledok si vyžadujú isté špecifiká v procese máčania.

Máčacia linka
Máčacia linka
mapa

Kontakt

Lekos, s.r.o. Trebišov

  • Kollárova 455
  • 078 01 Sečovce
  • Slovenská republika