Máčacia
linka
Lekos dodáva máčacie stroje pre máčanie rôznych cukrovinkárskych a pečivárenských výrobkov do čokoládových hmôt alebo tukovej polevy. Nasledujúce príklady ukazujú niektoré základné typy máčania.
Podmáčanie
Celomáčanie
Podmáčanie / otáčanie
na výstupe z máčacieho stroja
Obvodové máčanie
Všetky súčasné máčacie stroje disponujú minimálne nasledujúcimi kľúčovými vlastnosťami:
- Horné máčanie
- Spodné máčanie
- Ofukovanie, stieracie valce, odchvostovanie
- Kontrola prostredia vnútri máčacieho stroja
- Vlastný systém ohrevu a cirkulácie vody pre všetky časti, ktoré sú vyhotovené ako duplikátor, s možnosťou chladenia pre prechod z tzv. nočného do denného režimu
- Ľahký prechod medzi rozdielnymi typmi máčania alebo medzi máčanými a nemáčanými výrobkami
- Ľahká zmena nastavení, ľahko nastaviteľné funkčné časti, ktoré ovplyvňujú požadovaný výsledok
- Vysoká úroveň celkového vyhotovenia
- Hygienický dizajn
Sme hrdí najmä na dizajn vyberateľnosti a vymeniteľnosti hlavných častí máčacieho stroja pre ľahký prechod medzi rozdielnymi máčacími hmotami alebo medzi máčanými a nemáčanými výrobkami.
Máčacie stroje Lekos majú štandardnú šírku drôteného pásu v rozsahu od 450 do 1500 mm.
Ponúkame aj stroje v prevedení pre vysokovýkonné výrobné linky alebo pre projekty, kde špecifikácia výrobku a požadovaný výsledok si vyžadujú isté špecifiká v procese máčania.