Zaviečkovacia sekcia

Zaviečkovacia sekcia Lekos je zárukou vytvorenia viečka výrobku prémiovej kvality pri súčasnom zabezpečení čistoty foriem počas celého procesu. 

Pozostáva z dopravného systému medzi výstupom z chladiacej skrine náplne a vstupom do finálnej chladiacej skrine. Dopravný systém prepravuje formy cez infra-ohrev, piestovu nalievaciu hlavu, stieraciu stanicu a vibračné dráhy.

Infra-ohrev umožňuje predohriať najmä horný okraj škrupinky pre jej lepšie spojenie s viečkom. Svojím technickým prevedením zabezpečuje vysokú účinnosť za prevádzky a zároveň zabraňuje prehriatiu foriem s tovarom v prípade zastavenia linky.

Piestova nalievacia hlava je klasická čokoládová nalievačka od spoločnosti Lekos, vybavená servopohonmi, s vysokou presnosťou nalievania, vyznačuje sa vysokou funkčnosťou a spoľahlivosťou.

Stieracia stanica slúži pre zotretie naliatej a rozvibrovanej čokolády. K stieraniu dochádza v dvoch pozíciách po sebe, vozík so stieracími planžetami je v každej pozícii ovládaný a nastaviteľný nezávisle. Technické vyhotovenie je zárukou komfortného nastavovania parametrov stierania s vysokou technickou presnosťou a opakovateľnosťou.

Vibračná dráha následne zabezpečuje posledný krok potrebný k vytvoreniu viečka prémiovej kvality, teda elimináciu možných vzduchových bublín z čokoládovej hmoty.

Profesionálne navrhnutý hardvér a softvér sú zárukou vytvorenia užívateľsky príjemného pracovného prostredia, s možnosťou tvorby a výberu receptov a jednotlivých prevádzkových režimov stroja.

Zariadenie je vyhotovené z materiálov plne vyhovujúcich použitiu v potravinárskom priemysle.

Lekos prispôsobuje a inštaluje celé zaviečkovacie sekcie aj pre existujúce linky rôznych výrobcov, rozmerov foriem a výkonov.

Zaviečkovacia sekcia
  • Zaviečkovacia sekcia
  • Zaviečkovacia sekcia
  • Zaviečkovacia sekcia
  • Zaviečkovacia sekcia
  • Zaviečkovacia sekcia
  • Zaviečkovacia sekcia
  • Zaviečkovacia sekcia